Agenda en praktische zaken

Agenda

Mindfulness (MBSR)

In de eerste helft van 2023 gaan er Mindfulnesstrainingen van start op de volgende data:

Woensdagavond: 8-2, 15-2, 22-2, 8-3, 15-3, 22-3, 29-3, 5-4 en een oefendag in stilte op vrijdag 14 april.

Donderdagavond: 1-6, 8-6, 15-6, 22-6, 29-6, 6-7, 13-7, 20-7 en een oefendag in stilte op zaterdag 8 juli.

Compassie (MBCL)

In de eerste helft van 2023 wordt een Compassietraining gegeven op de volgende data:

Dinsdagavond: 11-4, 18-4, 25-4, 16-5, 23-5, 30-5, 13-6, 20-6 en een oefendag in stilte op zaterdag 10 juni.

Praktische zaken

Tijd en duur training

Beide trainingen bestaan uit acht bijeenkomsten van 2 1/2 uur, van 19.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 18.45 uur) en een oefendag van 10.00 tot 16.30 uur wanneer deze op zaterdag of zondag is en van 15.00 tot 21.30 uur als deze op vrijdag valt.

Aanmelden

Je kunt je telefonisch of per mail opgeven of via het formulier onder contactgegevens.
Na opgave krijg je een aanmeldingsformulier en op basis hiervan volgt eventueel een telefonisch kennismakingsgesprek waarin ook verwachtingen over en weer kunnen worden uitgesproken.

Groepsgrootte

Kleine groepen van 6 tot 8 deelnemers. Persoonlijke aandacht en deskundige, intensieve begeleiding, afgestemd op de groep en op jou individueel.

In het voor-, en najaar van 2020 en ook de eerste maanden van 2021 heb ik de trainingen en vaste verdiepingsgroepen online gegeven. Alhoewel dit heel prima was, zullen de huidig geplande trainingen weer “live op locatie” plaatsvinden omdat zowel de deelnemers als ikzelf hebben ervaren dat de kwaliteit en het effect van de training dan toch groter is.

Kosten trainingen

€375,00 zonder nota voor vergoeding zorgverzekeraar.
€475,00 met nota voor vergoeding zorgverzekeraar.
€575,00 (incl BTW) met nota voor vergoeding werkgever.

Dit bedrag is voor acht avonden plus een hele oefendag en inclusief een werkboek en een USB-stick om thuis mee te kunnen oefenen.
Er zijn steeds meer zorgverzekeraars (waaronder het Zilveren Kruis) die de training gedeeltelijk vergoeden. Je kunt hier zelf naar informeren bij je zorgverzekering of contact over opnemen met mij. Ik ben o.a. lid van de Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN) in de eerste categorie. Tevens zijn er steeds meer werkgevers bereid om de training te vergoeden. 

Wat mee te nemen naar de training

Het is voor jezelf prettig als je kleding draagt waarin je je comfortabel voelt en waarin je gemakkelijk kunt bewegen.
Je kunt extra dikke sokken meenemen, een omslagdoek of extra trui en een dekentje of groot badlaken om op de mat te kunnen leggen.
Yogamatten en meditatiekussens zijn aanwezig.

Trainingen volgen met een bekende

De trainingen kunnen ook gevolgd worden met je partner, een vriend, vriendin, collega of andere bekende.
Het kan behulpzaam zijn en stimulerend werken om samen te oefenen, ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen bij de informele beoefening.

Locatie

Z-Office, Begane grond, kamer 37
Dokter van Deenweg 108, 8025 BK Zwolle

Alhoewel beide trainingen als groepstraining ontwikkeld zijn, is het ook mogelijk deze individueel te volgen bij mij in de praktijk.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid de trainingen aan te vragen voor groepen binnen bedrijven, gezondheidszorginstellingen, scholen, opleidingscentra of anders.
Afhankelijk van onder andere doelgroep, doelstelling en beschikbaar budget, zijn er ook mogelijkheden om de trainingen in aangepaste vorm te geven.

Zo heb ik van 2017-2020, naar volle tevredenheid, een aantal workshops en acht-weekse MBSR-trainingen gegeven voor RAV IJsselland, de ambulancedienst voor Overijssel.

Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je telefonisch of via het formulier onder contactgegevens, contact opnemen.

Informatie of afspraak?

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.